Crul design

De focus van Crul design ligt voor een groot deel op maakbaarheid. Zonder dat is er geen industrieel product ontwerp. Alleen maar een ontwerp.

We zorgen er dus voor dat een idee of ontwerp tastbaar wordt. Dit kan beginnen bij een simpele schets. Of een ontwerp dat alleen nog de vertaalslag naar de uiteindelijke productie nodig heeft.
Soms moeten we alle kennis van productieprocessen loslaten. Om tot betere en creatievere concepten te komen. Hoe we het gaan maken, lossen we in een volgende fase op. 

“Design voor (massa)productie”

Naast dat een ontwerp geschikt moet zijn voor productie, moet het ook een logisch ontwerp zijn. Logisch en gebruiksvriendelijk. Dat geldt voor de eindgebruiker, de mede ontwikkelaars, de leveranciers en natuurlijk de klant van Crul design.
Om dit te realiseren, verzorgen we onder andere de communicatie tussen alle betrokken partijen binnen de ontwikkeling. Daardoor is er altijd een volledig overzicht van de stand van zaken.

Een logisch ontwerp, geschikt voor productie. Dat is wat we leveren. En dat is wat werkt.

Opgericht door Tim Platschorre

In 2014 richtte Tim Platschorre Crul design op.

Tim studeerde in 2009 af als Industrieel Product Ontwerper aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is daarna anderhalf jaar werkzaam geweest als packaging designer.

Sinds 2011 is hij zelfstandig ondernemer/ontwerper. De eerste drie jaar werkte hij voornamelijk als freelancer, om een bestaand team of afdeling te versterken. Er kwamen diverse projecten voorbij. Veel kunststof engineering, grafisch ontwerp en concept design.

Het freelance werk verschoof langzaam naar opdrachten die hij zelfstandig uitvoerde. Dit samen met zijn inmiddels opgebouwde netwerk van andere specialisten. De projecten waren nog steeds erg divers, maar met een gezamenlijke factor. Namelijk: ‘maakbaarheid’.

De zelfstandige projecten, en het duidelijk aanwezige aspect ‘maakbaarheid’, legt de basis voor Crul design.

In de basis is Crul design een eenmanszaak. Maar afhankelijk van het aantal en de grootte van lopende projecten, wisselt de bezetting.