Project Description

Danzigerkade 125, Amsterdam

Als je over de Danzigerkade loopt vallende de golvende luifels van nummer 125, die enkele meters uitsteken, meteen op.
In opdracht van Aldowa verzorgde Crul design de engineering, productiebegeleiding en een gedeelte van de montagebegeleiding van de gevelbeplating van de voor- en achterkant van dit, in het oog springende, gebouw.

De luifels aan de voorkant bestaan uit een zware stalen constructie. Daar omheen een aluminium constructie. En vervolgens de aluminum panelen, gecoat in 4 verschillende kleuren.

De stalen constructie, de glazen gevel en de buitencontouren van de panelen waren het uitgangspunt.
Crul design heeft de puzzel van honderden verschillende bochten uitgetekend. Tekeningen van onder andere het staal, het glas en het beton zijn hierin meegenomen. In overleg met de vaklui in de fabriek is deze opzet omgezet in een produceerbaar ontwerp. Dit was door de grootte, vele verschillende rondingen en ingewikkelde zettingen een hele uitdaging.
En vervolgens heeft Crul design van alle panelen de productietekenen aangeleverd. Rekening houdend met de planning van de montage en gesorteerd op kleur.

In overleg met de monteurs die die panelen op de stalen constructie moesten monteren, heeft Crul design een achterconstructie van aluminium uitgewerkt. Deze volgt de rondingen van de luifels. En kan op de juiste punten op de stalen constructie worden bevestigd, zodat de panelen niet opwaaien.

Terug naar het overzicht