Project Description

WOSH, een revolutionair douche-toilet.

Het idee voor de WOSH komt voort uit de ongemakken van de huidige bidets. Crul design is benaderd om dit idee om te zetten in een werkend douche-toilet. Het resultaat is een functionerend prototype van de WOSH.

Een douche-toilet is (nog) niet heel populair in Nederland. Terwijl deze manier van schoonmaken veel hygiënischer is dan het gebruiken van toilet-papier. Omdat het gebruik van een douche-toilet niet populair is, zijn de meeste toiletten niet geschikt om een douche-toilet te plaatsen. Er is, bijvoorbeeld, geen 220V beschikbaar. De WOSH speelt hier op in. En is daarom een ideaal douche-toilet om op een bestaand toilet te plaatsen.

De WOSH onderscheid zich door een paar unieke eigenschappen:
– Een enorme sproeirange. Door de 2, onafhankelijk bewegende, armen, kan de douche-kop op elke gewenst positie, in elke gewenste hoek gepositioneerd worden.
– Nauwelijks zichtbaar. Elke standaard toilet-bril kan op de WOSH gemonteerd worden. Daardoor blijft je toilet er zoals vanouds uitzien. Met enkel een verhoging van een paar centimeter.
– Geen netstroom nodig. De WOSH werkt op een accu. Met als voordeel dat er geen netstroom in het toilet aanwezig hoeft te zijn.
– Bediening via smartphone. Sla je voorkeursposities op, en bedien de WOSH via je smartphone.

Terug naar het overzicht