Project Description

WTC, Utrecht.

In opdracht van Aldowa verzorgde Crul design een deel van de engineering van de gevel aan het WTC gebouw in Utrecht.

De gevel van het WTC bestaat uit glas met per verdieping rondlopende banden van zwart gecoate metalen panelen, met daarop spiegelende RVS strips.
Deze banden zijn voor een groot gedeelte hetzelfde.

Maar op de hoeken, bij de balkons en de 5 grote inliggende loggia’s verschillen de panelen.
Voor al deze afwijkende, voornamelijk ronde, panelen heeft Crul design de engineering verzorgd.

Er zijn 5 loggia’s, die allemaal afwijken van elkaar. Ze zijn 6-8 verdiepingen hoog. Met 3-4 balkons. En de daarbij horende plafondbedekking. Op de rand van de balkons sluit het plaatwerk aan met een glazen balustrade. Dit is zowel in de loggia’s, als op de grotere balkons, op de lagere verdiepingen.
Alle hoeken van het gebouw zijn rond. En de gevelpanelen dus ook. Echter is elke hoek verschillend. En hebben de panelen vaak een andere radius en lengte.

Een uitdagende klus, met een strakke deadline en kleine toleranties. Veel van de panelen moesten namelijk prefab gemonteerd worden.
De panelen van de loggia’s werden achteraf gemonteerd. Daardoor werd er goed gekeken of de panelen nog te monteren waren.

Terug naar het overzicht